Какви са предимствата на HD-CVI камерите на Dahua?

Публикувано от MB Vision 22.01.2016 0 Коментари

Какви са предимствата на HD-CVI камерите на Dahua?

За да може да се отговори изчерпателно на този въпрос, то е редно да се разгледат няколко основни критерия.
 

1.    Технология 
 

HD-CVI технологията, която Dahua представиха на пазара преди 2 години позволява трансфера на видео сигнал да се осъществява по коаксиален или UTP Cu кабел, като в същото време резолюцията на изображението е HD или Full HD. И не само това! Дължините на кабелните трасета могат да са до 300м, като е нужно за целта да бъде ползван качествен, меден коаксиален кабел с висока плътност на оплетката.


В портфолиото на Dahua при втората генерация HD-CVI камери вече има и модели, които са с моторициран, варифокален обектив. Наши партньори, занимаващи се с монтажи, бяха сред първите оценили предимството на този тип обектив. При него настройката на приближение и фокус, която до скоро се правеше ръчно от страната на камерата, вече се извършва през менюто на рекордера. Това не само пести време, но е и в пъти по-лесно за инсталатора.
 

2.    Качество и резолюция
 

HD-CVI камерите по нищо не отстъпват на познатите ни IP камери по отношение на качеството на картината и резолюция. В магазина ще намерите широка гама от HD, Full HD камери за видеонаблюдение с резолюция от 1, 1.4, 2 и 2.4 мегапиксела. Важно е когато избирате камери с Full HD резолюция да изберете и модел ДВР способен да направи запис в същата.
Качеството на изработката и разнообразието на модели е като при аналоговите и ИП камери, та дори и по-голямо. Налични са модели с куполен или булет корпус, вандалоустойчиви с метален корпус, а дори и модели, които могат да бъдат ползвани за външен монтаж, въпреки че не са с метален корпус.

 

3.    Приложение
 

Сферите на приложение на технологията трудно могат да бъдат изброени. HD-CVI системите за видеонаблюдение са приложими както в малки и средни обекти, частни имоти, жилища, така и за по-големи обекти, в които охраняваната площ е голяма и налага ползване на камери с по-големи възможности по отношение на нощен режим и оптично приближение.
 

4.    Ползи от HD-CVI система за видеонаблюдение
 

Една от основните е за потребителите, които са решили да обновят остарялото си видеонаблюдение. Закупувайки HD-CVI камери и рекордер лесно могат да преминат към висока резолюция, без това да налага да бъдат правени допълнителни разходи за нови кабелни трасета. Просто изключват старите и на тяхно място включват новите камери и рекордер.
За хората и фирмите, които до момента не са имали изградено видеонаблюдение с HD-CVI технологията имат възможност да изградят система с висока резолюция на цени сходни с тези за аналоговите системи и в пъти по-ниски от тези на ИП видеонаблюдението.

 

5.    Цена на система за видеонаблюдение
 

Вече на няколко пъти до тук споменахме, че освен предимство във високата резолюция HD-CVI технологията на Dahua предлага и ценово такова. И за да не бъдем голословни, то нека да приведем само няколко примера:

-    Аналогова камера за видеонаблюдение с фиксиран обектив и нощен режим до 15-20м в момента се продава на пазара на цени от 44-48лв без ДДС. HD-CVI камера Dahua със същите параметри, снимаща в HD резолюция струва 50-57лв без ДДС. Нима спестяването на 7-9лв оправдава компромис като този имайки предвид, че HD резолюцията е 2-2.5 пъти по-висока от тази на аналогова камера? 


-    Аналогов двр рекордер за 4 камери струва 127-140лв без ДДС. Хибрид ДВР рекордер Dahua, тоест такъв работещ с аналогови и HD-CVI камери е с цена 135-140лв.


-    Система за видеонаблюдение с HD резолюция изградена с HD-CVI  камери Dahua струва 35-42% по-евтино от същата система изградена с IP камери.


В заключение можем да кажем следното: Ползвайки HD-CVI система за видеонаблюдение Dahua вие ще разполагате с HD техника, високо качество на картината, надеждност при това на повече от разумна цена.


Ако се колебаете при избора на техника – обърнете се към наш сътрудник, който да ви консултира!

 

Остави коментар