Ревю на готова система за видеонаблюдение с 4 камери и DVR рекордер Dahua

Публикувано от MB Vision 22.01.2016 0 Коментари

ЕМ БИ ВИЖЪН бе една от първите фирми на пазара за видеонаблюдение, която предложи на своите клиенти готови системи за видеонаблюдение. По този начин дадохме възможността клиента да монтира сам, по начин лесен и достъпен за всеки, а в същото време да спести разходи.

Днес ще се спрем на един от предлаганите готови комплекти за видеонаблюдение.

Комплекта е съставен от четири камери с HD резолюция на Dahua. Камерите са с корпус тип „булет“, което ги прави лесни за монтаж по външна фасада на сграда, както и в помещения с по-високи тавани. Камерите позволяват настройка на насочването по трите оси, което става лесно и бързо.

Включените в комплекта за видеонаблюдение камери са HD-CVI. Това означава, че резолюцията на картината от тях е HD. Друго предимство на HD-CVI технологията е, че сигналът се пренася по коаксиален или UTP кабел. Благодарение на това лесно може да бъде обновена съществуваща система, като се избегнат допълнителните разходи по полагане на нови кабелни трасета. Клиентите ни спокойно могат да ползват съществуващите такива.

Камерите са с фиксиран обектив от 3.6мм и ¼ матрица, което гарантира 60‘ ширина на ъгъла на виждане по хоризонталата. Моделът разполага с вграден сензор за светлина, като при недостатъчна осветеност автоматично биват включвани инфрачервените светодиоди. Те осигуряват на камерата възможност за видеонаблюдение на тъмно на разстояние до 15 метра при пълен мрак.

ДВР рекордера в комплекта е с четири канала, тоест към него могат да бъдат включени до 4 камери за видеонаблюдение. Устройството работи както с камери HD-CVI стандарт, така и с нормални аналогови камери. ДВР-а е напълно съвместим с високата резолюция на камерите от комплекта и записва при 25 кадъра/сек в HD (720p) резолюция.

Освен 4 видео входа, ДВР-а разполага с възможност за включване на 1 микрофон и така да бъде записван и звук от наблюдаваният обект.

Как да се следи случващото се в обекта?

ДВР рекордера има VGA изход, което позволява директно към него да бъде свързан монитор за компютър или дори телевизор с подобни възможности и директно да се следи случващото се в обекта.

Освен VGA, ДВР рекордерът разполага и с HDMI изход. Той може да бъде ползван за свързване с smart телевизор или монитор за компютър.

Наличието на LAN порт позволява директното свързване към интернет (чрез рутер) на записващото устройство. Именно по този начин лесно може да достъпвате системата си за видеонаблюдение от всяка точка на света. Така не само следите в реално време какво се случва, но може да преглеждате записи.

Имайки предвид, че DVR рекордера е в основата на една система за видеонаблюдение, то е важно да споменем, че двр-а в комплекта поддържа режим на постоянен запис, както и запис при засичане на движение. С други думи в какъв режим ще работи вашата система е въпрос  на настройка и избор от ваша страна.

Освен казаното до тук, към готовият комплект за видеонаблюдение с HD камери е включен захранващ адаптер за камерите, а също и сплитер 1 към 4. Така при инсталирането на видеонаблюдение няма да ви се налага да режете буксите, а лесно и бързо ще инсталирате захранването.

Важно е да отбележим, че две неща не са включени в комплекта. Това са:

  1. Хард диск – не е включен, тъй като всеки клиент избира сам за колко време иска да има записи от системата назад във времето. Няма как, а и не би било редно, да натрапваме наш избор на клиентите си, нали? За да ви помогнем при избора на големина за хард диск, то ще кажем, че с хард диск от 1TB системата ще събере 5-8 дни запис. (Моля имайте предвид, че числото може да варира в зависимост режим на запис, натовареност на обекта, режолюция, качество на картината и други настройки)
  2. Кабел за свързване на камерите. Кабелът за видеонаблюдение липсва от готовата система, тъй като няма как да знаем на всеки различен клиент колко метра кабел ще му е нужен. Ние от ЕМ БИ ВИЖЪН не препоръчваме покупката и ползването на „готови кабели“.

Кабелът, които препоръчваме е RG59 + захранваща двойка или UTP кабел. Ако се колебаете при избора, моля обърнете се за консултация към наш сътрудник.

И накрая, но не и по важност следва да кажем за какви обекти е приложим комплекта.

Готовата система за видеонаблюдение с HD камери Dahua е подходяща както за търговски обекти, като малки и средни магазини, външна и периметрова охрана и наблюдение, така и за видеонаблюдение на къща, имот, гаражи или жилищни входове.

Остави коментар